Nya trender inom belysning

februari 2, 2018 admin 0 Comments

Belysning är ett sådant ämne jag inte kan få nog av. Med bra belysning kan man skapa en inbjudande och positiv miljö lika väl som man kan skapa en mörk och negativ sådan. Allt handlar om vilka ljuskällor man väljer att använda och hur man använder dom. LED belysning har skapat förutsättningar inom vissa områden som tidigare faktiskt inte var möjliga med dåtidens ljuskällor. Design och dekorationsbelysning har fått sig ett rejält uppsving och trenderna kommer nog att växa sig ännu starkare.

Downlight armaturer har blivit en standard

Vi ser tydligt hur allt fler konsumenter väljer att belysa sina hem och kontorslokaler med downlight. Downlight belysning framkallar en mer homogen känsla till skillnad från tråkiga lysrör som skapar en steril och kall miljö. Det finns många fördelar med led förutom den långa livslängden och de positiva miljöaspekterna, och det är framförallt dynamiken i sig. En led ljuskälla i downlights utförande blir inte lika varm som halogen och kan därför monteras i utrymmen som annars vore helt omöjligt.

Lampor anpassade för industribelysning

Lysrör, strålkastare och s.k high bay är typiska exempel på industribelysning. Här handlar det inte så mycket om elegans och design utan allt fokus ligger istället på effektivitet. Industribelysning drar mycket ström vilket betyder stora utgifter för lager och fabrikslokaler. Genom att ersätta industribelysningen med led dioder så kan man genomföra otroliga besparingar. Detta är också en av de tydliga trenderna vi ser inom branschen där halogen fasas ut i en allt snabbare takt.

Bra källor om LED belysning

För dig som vill lära dig mer om LED så kan jag rekommendera följande webbsidor. Om du vill lära dig mer om led paneler eller om annan sorts belysning som exempelvis trädgårdsbelysning så finns det väldigt bra källor att tillgå på nätet. Tänk på att ta allt med en nypa salt då vissa källor kan innehålla en del felaktigheter.

Leave a Reply:

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *