Kategori: Belysning

februari 2, 2018 admin 1 743 Comments

Belysning är ett sådant ämne jag inte kan få nog av. Med bra belysning kan man skapa en inbjudande och positiv miljö lika väl som man kan skapa en mörk och negativ sådan. Allt handlar om vilka ljuskällor man väljer att använda och hur man använder dom. LED belysning har skapat förutsättningar inom vissa områden som tidigare faktiskt inte var möjliga med dåtidens ljuskällor. Design och dekorationsbelysning har fått sig ett rejält uppsving och trenderna kommer nog att växa sig ännu starkare.

Downlight armaturer har blivit en standard

Vi ser tydligt hur allt fler konsumenter väljer att belysa sina hem och kontorslokaler med downlight. Downlight belysning framkallar en mer homogen känsla till skillnad från tråkiga lysrör som skapar en steril och kall miljö. Det finns många fördelar med led förutom den långa livslängden och de positiva miljöaspekterna, och det är framförallt dynamiken i sig. En led ljuskälla i downlights utförande blir inte lika varm som halogen och kan därför monteras i utrymmen som annars vore helt omöjligt.

Lampor anpassade för industribelysning

Lysrör, strålkastare och s.k high bay är typiska exempel på industribelysning. Här handlar det inte så mycket om elegans och design utan allt fokus ligger istället på effektivitet. Industribelysning drar mycket ström vilket betyder stora utgifter för lager och fabrikslokaler. Genom att ersätta industribelysningen med led dioder så kan man genomföra otroliga besparingar. Detta är också en av de tydliga trenderna vi ser inom branschen där halogen fasas ut i en allt snabbare takt.

Bra källor om LED belysning

För dig som vill lära dig mer om LED så kan jag rekommendera följande webbsidor. Om du vill lära dig mer om led paneler eller om annan sorts belysning som exempelvis trädgårdsbelysning så finns det väldigt bra källor att tillgå på nätet. Tänk på att ta allt med en nypa salt då vissa källor kan innehålla en del felaktigheter.

januari 29, 2018 admin 0 Comments

Marknaden för led belysning och ficklampor har fullkomligt exploderat under de senaste åren. Till skillnad från förr där en ficklampa endast lyste ca 20-50 meter så klarar de senaste led ficklamporna att avge ljus som sträcker sig längre än en kilometer. Det är väldigt imponerande minst sagt om man jämför med hur marknaden för dessa lampor såg ut för bara ett par år sedan. De bästa märkena är framförallt Olight och Fenix som tillverkar belysning av hög kvalitet. Varje varumärke specialiserar sig på olika områden och Fenix skiljer sig åt på många sätt och vis jämfört med Olight. Det finns många butiker på nätet som säljer dessa belysningsprodukter.

Ficklampor med LED hos Ljusgiganten

Ljusgiganten tillhör ett av de bättre butikerna både vad gäller kundsupport, leverans och pris för ficklampor. Butiken erbjuder ett brett sortiment av bland annat Fenix, Olight och LED lenser. Priserna är väldigt konkurrenskraftiga och kundtjänsten är enligt mig den bästa i hela branschen. Vi tekniknördar gillar inte när det strular, men hur en butik klarar av att reda ut eventuella problem som kan uppstå är enligt mig bland det viktigaste. DHL slarvade bort min sändning och jag fick reda på detta mitt på dagen. Det räckte att jag ringde in till Ljusgiganten och inom 40 minuter hade jag fått ett nytt sändningsnummer skickad till mig, vilket är helt otroligt! Snabba ryck är det som gäller med andra ord och det uppskattar vi konsumenter. Tänk på att inte köpa den billigaste ficklampan utan mellansegmentet är överlag det bästa och mest prisvärda.